Be Still

November 14, 2018

šŸŒ"Be Still" From the age of 18 into my 20's I valued neither sleep or stillness, there was just too much to do and I was a pro at keeping busy. My days consisted of 5am workouts, juggling 3 jobs, partying & bar hopping all night long, after hour bars & pool halls, then run home to change and repeat. Diet pops, alcohol and 6 cups of coffee a day kept me fueled like a zombie throughout the week. All the bustling kept me distracted and alcohol aided in drowning out much of my negative thoughts and depression, unfortunately shame and regret loyally accompanied my hangover every morning. Busyness was just one of the ways I medicated myself.

Ā 


šŸŒ¹ Twenty years later, I've learned to slow down and smell the roses, invest more focus into my relationships and less energy into just making money. Quietude is still a struggle for me, although I've improved immensely over the years. When I practice stillness, ironically my mind loves to run marathons. My thoughts seem to morph into their own entities, creating alternative realities for me to delve in. Whether it's due to creative thinking or an over stimulated imagination, I find it's so easy to get lost in my thoughts. But this type of calmness found through inaction is not what I'm referring to.

Ā 

Ā 

šŸ“–Psalm 46:10 actually says, "Be still and know that I am God." What it means to me is subjecting every thought under God's Kingdom reality. To worry less and remain hidden in God's word and His promises concerning me and my loved ones. It's not creating endless scenarios for my brain to calculate possible outcomes for. Stillness is a vital practice in learning how to trust Him.

My Instagram page:

https://www.instagram.com/elsamariewilson/

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 


#inspirationalquotes #inspiration #motivationalquotes #motivation #inChrist #jesus #faithwalk #faith #faithlessons #lifejourney #journey #positivevibes #foodforthought #bestill #changeyourmindset #wordsoflife #innerbeauty #chooselove #stillness #innerbeautychat #beautifulmind #bepresent #blogger #elsamariewilson
#BeautyThatDoesntFadeWithElsamarie

Ā 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Welcome to Beauty That Doesn't Fade by Elsamarie

My name is Elsamarie (yes, it is one word; not hyphenated or separated). This journey of life has been full of lessons, friendships, loving, letting go, falling, recovering, dreaming big, enjoying the small stuff, and above all else…

MAKE

a

tea

and

STAY

awhile

Tag Cloud

© 2017 Elsamariewilson.com. Proudly Created with Wix.com